Orchestra Filarmonicii din Moscova va urca pe scena arădeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Melomanii arădenii au ocazia să participe la sfârşitul acestei luni, la concertul simfonic al Orchestrei Filarmonicii din Moscova.  Prestigiosul ansamblu simfonic format din peste 100 de instrumentişti va urca pe scena Palatului Cultural sub bagheta maestrului Yuri Botnari, cu un program ales exclusiv din creaţia compozitorilor ruşi Ceaikovski şi Rahmaninov.

Concertul va avea loc în data de 24 mai 2011 ora 19.30, în sala mare a Palatului Culural Arad. Organizatorii spun că evenimentul va reprezenta o nouă pagină memorabilă în viaţa culturală a oraşului nostru, ducând mai departe tradiţia concertelelor unor iluştri muzicieni precum Brahms, Liszt, Johann Strauss, Richard Strauss, Bela Bartok sau Enescu, pe care Aradul i-a găzduit de-a lungul istoriei.

Vestea bună este că pentru a oferi tuturor iubitorilor muzicii bucuria acestui eveniment de excepţie, organizatorii au decis ca publicul să aibă acces liber în sala de concert.

Scena de concerte aradeană va fi prima pe care artistii ruşi vor concerta în ţara noastră, în cadrul unui turneu mondial aniversar ce va cuprinde Spania, Portugalia, Germania, Austria, Coreea de Sud, China şi Statele Unite. În România, Orchestra Filarmonicii din Moscova va mai susţine concerte în capitală şi în cadrul Festivalul Internaţional Timişoara Muzicală.

Concertul este organizat de către Asociatia Culturală Musikforum Europa Arad în colaborare cu Asociaţia Culturală Pro Philharmonia Timişoara, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local al Municipiului.



Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite