Orchestra Filarmonicii din Moscova concertează în această seară la Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cele mai titrate orchestra din lume, Orchestra Filarmonicii din Moscova, va concerta în această seară, de la orele 19.30 pe scena mare a  Filarmonicii de Stat. În programul serii artiştii ruşi vor interpreta sub bagheta maestrului Yuri Botnari un program ales exclusiv din creaţia compozitorilor ruşi Ceaikovski, Rahmaninov şi Prokofiev.

Respectând tradiţia istorică a vieţii muzicale a Aradului, aşa cum se întâmpla şi cu sute de ani în urmă, atunci când artişti celebri precum Brahms, Liszt, Johann Strauss, Richard Strauss, Bela Bartok, George Enescu şi mulţi altii, concertau în oraşul de pe Mureş, scena de concerte arădeană va fi şi de data aceasta prima pe care artiştii ruşi vor concerta în România, în cadrul unui turneu mondial aniversar ce se desfăşoară în ţări precum Spania, Portugalia, Germania, Austria, Corea de Sud, China, SUA.

La propunerea expresă a Societăţii Muzicale Ruse, au fost alese doar trei oraşe din România: Arad, Timişoara şi Bucureşti.

Recunoscută printre cele mai valoroase ansambluri filarmonice ale lumii, Orchestra Filarmonicii din Moscova a fost fondată în anul 1951, iar din 1973 are statutul de orchestră academică. De-a lungul celor 6 decenii de activitate, ansamblul a fost condus de bagheta a numeroşi iluştri dirijori sovietici şi străini, a acompaniat celebri solişti, a susţinut turnee în peste 50 de ţări, pe toate marile scene ale lumii şi a interpretat în premieră mondială creaţiile simfonice târzii ale compozitorului Dmitri Şostakovici. Printre marii artişti şi dirijori care au concertat cu Orchestra Filarmonicii din Moscova sunt Igor Stravinski, Zubin Mehta, Yehudi Menuhin, Arthur Rubinstein sau Victor Tretyakov.  

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite