Opt migranți din Algeria și Maroc au fost prinși la Nădlac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat a fost înregistrată în Zona de Vest.  De această dată poliţiştii de frontieră arădeni au depistat si reţinut opt bărbaţi care au încercat să treacă ilegal frontiera româno- ungară pentru a ajunge în Spaţiul Schengen. 

Migranţii  proveneau din Algeria şi Maroc şi vroiau să ajungă în spaţiul Schengen.

„O patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac a observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, un grup de opt persoane care se deplasa pe jos spre Ungaria. Acesta a fost re­ţinut pentru identificare la apro­xi­mativ 3.000 metri faţă de teritoriul statului vecin, în marginea de vest a localităţii Nădlac, în vegeta­ţia din apropierea liniei de frontie­ră. De­oarece persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, nu aveau documente de trecere a frontierei asupra lor şi nu vorbeau limba română, lucrătorii noştri au procedat la conducerea lor la sediul Sectorului, pentru verificări ”, a declarat agent şef de poliţie Octavian Tocaciu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba despre şase cetăţeni algerieni şi doi cetăţeni marocani cu vârste cu­prin­se între 24 – 44 ani, care intenţionau să ajungă în Franţa. În timpul audieri­lor, bărbaţii au declarat că au recurs la această metodă întrucât nu deţineau viză pentru Spaţiul Schengen.

Pe numele celor opt persoane, poliţiştii de frontieră arădeni au întoc­mit actele premergătoare în începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la trecerea ilegală a frontierei de stat.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite