Opt cetăţeni din Turcia şi Irak au fost depistaţi în tentativă la „zona verde”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand au reţinut opt persoane din Turcia şi Irak care au încercat să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen.

Ieri, o patrulă de supraveghere de la Vama Vărşand a observat opt persoane, şase bărbaţi şi două femei, care se deplasau spre Ungaria. Transfugii au fost reţinuţi la aproximativ 50 metri interior faţă de teritoriul statului vecin, în marginea localităţii Vărşand, pe malul stâng al râului Crişul Alb, în vegetaţia de pe malul apei.

În urma verificărilor s-a stabilit că transfugii sunt cetăţeni din Turcia şi Irak cu vârste cuprinse între  10 şi 41 ani, care intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen.

Cei în cauză au declarat că s-au deplasat cu un mijloc de transport în comun până în localitatea Chişinău Criş, de unde şi-au continuat călătoria pe jos, pe malul stâng al râului Crişul Alb, apoi peste câmp până în momentul reţinerii. Cei doi au recurs la această metodă pentru că nu posedau viză pentru Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria celor opt transfugi şi au început cercetărea acestora pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite