Opt clase au fost suficiente pentru un tânăr să învețe să fure și să conducă fără permis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A demontat 70 de metri de cablu telefonic, a condus fără permis și a fost implicat într-un accident rutier. Este povestea pentru care un tânăr plătește acum cu patru ani în spatele gratilor.

Prejudiciul creat de Marius Andrei Toader din Șofronea a ajuns la aproape 1200 de lei. Pentru fapta sa, judecătorii arădeni l-au condamnat la patru ani de închisoare cu executare.

În noaptea de 11 spre 12 mai 2010, Marius și-a rugat o vecină să-i împrumute mașina, un Renault pentru a se deplasa până în localitatea Sânpaul, de unde să fure cablu telefonic, pe care ulterior să-l vândă. De frică, vecina lui, Alexandra Marcela Panfil i-a dat mașina, ba mai mult l-a și înoțit până la locul de unde urma să aibe loc infracțiunea.

Plan pus la cale în detaliu

“Eu am condus mașina, cu toate că nu am permis de conducere. Pe bancheta din spate m-au însoțit și vecinele mele Alexandra Panfil și Mihaela Istrate. Am ajuns în Sânpaul, am coborât din mașină și cu ajutorul unui bomfaier, un clește și o cheie am reușit să fur 70 de metri de cablu telefonic care făcea legătura între localitățile Șofronea și Sânpaul”, și-a recunoscut vina în fața procurorilor, Marius Toader. În aceelași timp, Alexandra Panfil, fata care îi încredințase mașina, a sunat la poliție și a anunțat furul, după care a luat-o la fugă împreună cu prietena ei Mihaela Istrate.

A fugit de echipajul poliției

După ce a împachetat cablul, Marius s-a urcat în mașină să plece spre casă. În drum, a observat cum un echipaj de poliție îl urmărește și îi transmite semnale să oprească. “Am mărti viteza pentru că nu am vrut să opresc. La un moment dat am intrat cu mașina într-un stâlp de pe marginea șoselei, m-am rostogolit de câteva ori. Am ieșit apoi din mașină și am fugit, dar până la urmă m-au prins polițiștii”, a mai recunoscut vinovatul.

Patru ani de detenție

Polițiștii au găsit în portbagajul mașinii cablul furat de acesta și l-au restituit firmei de telecomunicații. Pentru infracțiunile de furt, conducere fără  permis și părăsirea locului accidentului, Marius Andrei Toader își va petrece următorii patru ani după gratii. În prezent acesta este încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Arad.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite