O reţea de contrabandiști din Chișineu Criș a fost anihilată de ofițerii arădeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mascații au descins în mai multe locuințe
Mascații au descins în mai multe locuințe

Ofiţerii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate aveau informaţii că mai multe persoane se ocupau cu contrabandă cu ţigări, înşelăciuni şi tâlhării. Mascații au descins la suspecții din Chișineu Criș unde au reținut 15 persoane pentru cercetări.

Anchetatorii au avut în vizor opt locaţii din localitatea arădeană Chişineu Criş, unde au căutat 15 persoane pentru care procurorii au emis mandate de aducere. Cercetările oamenilor legii au scos la iveală faptul că se aprovizionau cu ţigări de contrabandă, provenite din Ucraina care apoi erau introduse în ţară prin Ungaria. Această rută este nouă şi este folosită ca alternativă, contrabandiştii mizând pe faptul că nu se fac controale amănunţite la intrarea în România dinspre Ungaria.

„ Infracţiunile au fost comise între 2010 şi 2011 iar în urma unor informaţii s-au făcut descinderi şi verificări în mai multe locuinţe din Chişineu Criş. În total au fost ridicate pentru audieri 15 persoane iar 12 dintre ele au fost reţinute pentru 24 de ore ”, au precizat ofiţeri din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate.

Pe lângă contrabandă, păcăleau fumătorii

Deşi făceau contrabandă cu ţigări, infracţiunile suspecților nu se opreau aici. Pentru a scoate și mai mulți bani din afacere, aceștia  ofereau unora dintre clienți cartuşe umplute cu amporă în locul pachetelor cu ţigări. Totul ieşea la iveală abia după ce clienţii dădeau banii şi plecau cu baxurile acasă. Mai mult decât atât, există indicii clare conform cărora contrabandiștii apelau și la tâlhări, în unele cazuri.

Ajunși în mâna oamenilor legii, suspecţii vor fi cercetaţi penal pentru contrabandă, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, înşelăciune şi tâlhărie. În urma audierilor, procurorii au decis reţinerea a 12 persoane care urmează să fie prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite