O firmă din Arad cu administratori din Ungaria a prejudiciat bugetul de stat cu peste 1,1 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O firmă din Arad a prejudiciat bugetul de stat cu peste 1,1 milioane de euro. Totul a fost descoperit de către comisarii Gărzii Financiare, care au constatat că aceasta era implicată într-o fraudă de tip „carusel“, la care au participat firme administrate de cetăţeni din Ungaria.

Comisarii Gărzii Financiare au descoperit că administratorii acesteia nu au avut înregistrat niciun angajat, deşi lucrările descrise în situaţiile de plată şi în graficele de lucrări implicau achiziţii de materii prime şi/sau materiale şi lucrări de săpături, turnat betoane, cărat nisip cu roaba, etc., toate fiind operaţiuni efectuate manual, cu personal uman.

S-a constatat că toate documentele contabile întocmite în perioada 2009-2010 au fost fictive, iar relaţiile dintre agentul economic verificat şi partenerii beneficiari au fost doar scriptice, la nivelul documentelor.

În urma verificărilor efectuate la firma din Arad s-a mai constatat că sediul social declarat al acesteia este expirat din 31 martie 2010, iar imobilul situat în locaţia sediului social este nelocuit şi se află într-o stare avansată de degradare.

Prejudiciul rezultat din activitatea ilicită şi frauduloasă desfăşurată de firma din Arad este de 5.032.146 lei, adică de peste 1.100.000 euro, reprezentând TVA în sumă de 2.849.834 lei şi impozit pe profit în sumă de 2.182.312 lei.

Comisarii Gărzii Financiare Arad au trimis un exemplar al actului de control şi organului de cercetare penală pentru continuarea cercetărilor.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite