O fetiță subnutrită a ajuns de urgență la spital. Micuța cântărește la două luni mai puțin ca la naștere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deși alți bebeluși la două luni ar fi trebuit deja să cântărească dublu față de cât au avut la naștere, micuța Raluca a ajuns în atenția medicilor și a autorităților cântărind numai două kilograme și jumătate. Medicii bănuiesc că micuța a fost neglijată iar Protecția Copilului a deschis o anchetă.

Micuța de numai două luni a ajuns la spital la sfârșitul săptămânii trecute. Norocul ei, dacă se poate spune așa, a fost că se îmbolnăvise iar de câteva zile tușea. Drept urmare mama s-a prezentat cu ea la medicul de familie care a descoperit grozăvia. Imediat ce a văzut cât este de slabă, medicul a alertat Poliția și Protecția Copilului.

Bebelușul a fost transportat imediat la spital medicii au preluat-o imediat în grijă.
„Fetița suferă de malnutriție. Acum ea ar fi trebuit să cântărească aproape patru kilograme. Micuța suferă de pneumonie dar se va trata în 5-7 zile iar dacă va fi hrănită corespunzător, va recupera în 2-3 luni kilogramele în minus”, a declarat dr. Cristian Geantă, șef secție Pediatrie a Spitalului Clinic Județean Arad.

Mama le-a explicat medicilor că a încercat să își hrănească fiica însă aceasta refuza, fiind încă de la naștere mai bolnăvicioasă. Declarația mamei este însă în contradictoriu cu ceea ce au constatat acum asistentele. De când a ajuns într-unul din saloanele spitalului, fetița este cuminte și mânâncă foarte bine.

„Mânâncă bine și pare foarte flămândă pentru că își ia cuminte toată porția de lapte”, a povestit una dintre cadrele medicale care o îngrijesc pe micuță.

Protecția Copilului a deschis o anchetă

Mama copilei internate care mai are acasă un băiețel de doi ani, a intrat acum în vizorul anchetatorilor.

 “În urma sesizării ne-am deplasat la fața locului și am dus copilul la spital. Ancheta va continua și se vor lua măsuri”, a declarat Angelica Stana, purtător de cuvânt al Protecției Copilului Arad.

Pe fir au intrat și polițiștii arădeni care așteptată verdictul autorităților competenete pentru a lua măsuri.

„Așteptăm concluziile medicilor și rezultatele anchetei Protecției Copilului iar dacă se va dovedi că fetița nu a fost îngrijită corespunzător, vom întocmi actele premergătoare pentru infracțiunea de rele tratamente aplicate minorului”, a declarat subcomisar Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean al Poliției Arad.

Mama nu a vizitat-o

Deocamdată micuța va rămâne în grija medicilor până starea ei se va îmbunătăți. Nu se știe dacă aceasta se va întoarce în sânul familiei însă cert este că mama sa nu a vizitat-o deloc de când micuța se află în spital.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite