O fetiță de doi ani a ajuns pe patul de spital cu corpul plin de vânătăi. Suspecții: tatăl și concubina acestuia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micuța a rămas în grija medicilor
Micuța a rămas în grija medicilor

În timp ce tatăl micuței și concubina sa au o altă variantă, medicii și polițiștii bănuiesc cu totul altceva. Vecinii sunt cei care, speriați de strigătele și plânsetele copilei, au anunțat imediat ambulanța.

De un caz cutremurător au avut parte medicii Spitalului Clinic Județean Arad. O fetiță de doi ani și opt luni a ajuns aici, transportată de o ambulanță. Imediat ce au consultat-o, cadrele medicale au constatat cu stupoare că trupul fetiței era plin de leziuni, unele mai vechi iar altele mai noi.

 „Fetiţa a ajuns la noi cu policontuzii şi cu un traumatism cranian. Policontuziile erau unele mai vechi, unele actuale. Se pare că această fetiţă, din afirmaţiile aparţinătorilor a fost părăsită de mamă încă de la naştere, a fost crescută de tată şi tatăl fiind ocupat a predat-o bunicilor. Din neglijenţă, se pare că micuţa a căzut pe scări şi din această cauză prezintă aceste contuzii. A fost anunţată poliţia, serviciul social şi psihologul nostru”, a declarat director medical Teodora Olariu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Arad.

Îndată ce polițiștii arădeni au fost sesizați, ei au început cercetările iar primul lucru pe care l-au făcut, după ce au stat de vorbă cu medicii, a fost să vorbească cu tatăl natural al fetiței.

„Noi am fost sesizaţi de către cadrele medicale ale Spitalului Judeţean unde fetiţa a fost adusă. Se pare că este într-o stare destul de delicată din punct de vedere al subnutriţiei, de asemenea prezenta urme de violenţă, urmează să stabilim cum au fost produse acestea. Din primele cercetări făcute de colegii mei se pare că micuţa a fost adusă în municipiul Arad în locuinţa tatălui natural de aproximativ două săptămâni. În prezent aşteptăm concluziile medicilor legişti pentru a stabili dacă putem vorbi despre o posibilă faptă penală”, a declarat subcomisar Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Arad.

Nici vecinii nu au părut străini de acest caz iar faptul că micuța era bătută, nu părea să fie o noutate pentru nimeni.

„E vai şi amar de ei, nu au casă nu au masă, aici stau, cu chirie. Era bătută fetiţa, când am ajuns eu, ea era deja în salvare, avea vreo patru lovituri aici la cap. Ea (concubina tatălui) a zis că a căzut pe scări dar nu avea cum să aibă aşa ceva la cap. O mai bătea şi altă dată, vai de ei cum stau aici”, a povestit unul dintre ve­cinii, de pe strada Şezătorii.

Fetița a rămas internată iar oamenii legii continuă cercetările pentru a stabili dacă cei doi sunt vinovați de cele petrecute. În acest caz, tatăl riscă să fie decăzut din drepturi și tras la răspundere.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite