O delegație din Ungaria a vizitat Universitatea de Vest “Vasile Goldiș”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Delegație ungară în vizită la UVVG
Delegație ungară în vizită la UVVG

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” a fost vizitată, de o delegaţie a Universităţii din Nyiregyháza, (Ungaria), cu scopul de a pune la punct câteva detalii privind proiectul de cooperare transfrontalieră „Studiul în vitro al unor extracte vegetale de origine naturală, cu accent pe efectul lor potenţial antitumoral”.

Cu ocazia vizitei, au fost identificate o serie de interese comune în ceea ce priveşte culturile de celule şi ţesuturile vegetale în vitro, realizarea de extracte vegetale din plante medicinale din cele două ţări vecine şi influenţa factorilor abiotici şi biotici asupra sănătăţii umane precum şi identificarea unor aspecte ecotoxicologice a componentelor mediului înconjurător.

Tot în cadrul acestei întâlniri, membrilor delegaţiei li s-a prezentat aparatura nou-achiziţionată şi aflată în dotarea centrului de cercetări, aparatură care va fi utilizată în cadrul proiectului transfrontalier „Studiul în vitro al unor extracte vegetale de origine naturală, cu accent pe efectul lor potenţial antitumoral”.

“Delegaţia a vizitat şi Secţia de Hematologie, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, condusă de prof. univ. dr. Coralia Cotoraci. Doamna profesor le-a prezentat membrilor delegaţiei investiţiile realizate din fonduri UVVG, printr-un parteneriat public-privat”, a declarat Aurel Ardelean, rectorul Universității.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite