O delegaţie a guvernului federal german, în vizită la Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O delegaţie a guvernului federal german va vizita, joi, unele instituţii din municipiul şi judeţul Arad. Delegaţia este condusă de secretarul de stat parlamentar Dr. Christoph Bergner. 

Christoph Bergne este conducătorul departamentului pentru relaţiile germane din Europa centrală şi de est în Ministerul Administraţiei şi Afacerilor Interne ale Guvernului Federal German.

Din delegaţie fac parte atât diplomaţi germani cât şi demnitari români, din instituţii centrale şi regionale.

Delegaţia germană va vizita în cursul zilei şantierul de restaurare a Catedralei Maria Radna, va avea întâlniri cu Uniunea foştilor Deportaţi în URSS, va avea convorbiri cu reprezentanţi ai comunităţilor minorităţii germane din judeţul Arad şi va vizita Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn”.

Delegaţia germană va continua vizita în judeţele din vestul României: Timiş, Arad, Bihor, Satu Mare şi Maramureş, unde va avea întâlniri similare cu instituţii şi organizaţii de expresie germană, dar şi instituţii de învăţământ, de formare profesională şi de cooperare economică româno-germană.

Secretarul de stat parlamentar Dr. Christoph Bergner a acumulat în mai mulţi ani o bogată experienţă în relaţiile cu instituţiile guvernamentale române - dar şi cu societatea civilă şi cu mediul economic, în ceea ce priveşte cooperarea româno-germană în spiritul acordurilor şi tratatelor de parteneriat şi bună vecinătate încheiate între România şi Republica Federală Germania.
 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite