O casieră şi o contabilă ale unei primării din judeţul Arad au fost trimise în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două femei, angajate a Primăriei Grăniceri au fost trimise în judecată de poliţişti, după ce s-a descoperit că acestea au adus un prejudiciu de 200.000 de lei.

Astfel, în urma cercetărilor efectuate de ofiţerii Serviciului de Investigare Fraude din cadrul IPJ Arad în colaborare cu procurorul de caz, s-a stabilit că în decursul unui an întreg, casiera din cadrul Primăriei Grăniceri a emis, nu mai puţin de 3.980 de chitanţe fiscale, prin care  a încasat de a contribuabili, sume de bani cu titlu de venitur la bugetul locale, acestea constând în taxe şi impozite. Femeia nu a înregistrat însă în contabilitatea instituţiei decât aproximativ jumătate din acestea.

„Prin acest mod, femeia a prejudiciat bugetul primăriei cu suma totală de 176.971 de lei, astfel încât s-a propus trimiterea acesteia în judecată, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare în formă continuată, fals material şi uz de fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată”, a precizat subcomisar Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

În final, a intrat în vizorul poliţiştilor şi contabila primăriei, care este cercetată pentru neglijenţă în serviciu şi asta pentru că nu şi-a exercitat corespunzător atribuţiile de serviciu, neverificând activitatea casierei.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite