UPDATE: Seiful furat de hoți azi noapte a fost găsit într-un șanț la ieșirea din oraș

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O casă de schimb valutar din centrul orașului a fost jefuită azi noapte de un grup de infractori căutați și la această oră de polițiști. Anchetatorii aflați la fața locului au anunțat că au găsit seiful furat azi noapte de hoți. Acesta a fost aruncat într-un șanț la câțiva metri de Galeria Delta.

Ora 11.35

Sistemul de alarmă a pornit nu o dată, ci de două ori, însă agenţii firmei de securitate  sosiţi în timp record la faţa locului nu au văzut nimic suspect. Aşa că spargerea a fost descoperită abia la 9.00 dimineaţa, când casiera a sosit la serviciu.
 
Casa de schimb valutar se află în incinta unei galerii de artă. Pe acolo au intrat hoţii, după ce au forţat zăvorul unei uşi de termopan. Nimeni nu a vazut nimic suspect, deşi casa de schimb valutar se află în mijlocul oraşului, la câţiva metri de teatrul de stat.

“Noi am auzit sistemul de alarmă la ora 01.00 şi la ora 03.20, am sosit în mai puţin de un minut, dar nu am văzut nimic, am stat 40 de minute, în interior nu părea că se întâmplă ceva şi am plecat”, a declarat Roland Haneş, agent pază.
 
Hoţii au rupt bucată cu bucată peretele de rigips ce desparte casa de schimb valutar de galeria de artă. Aceasta din urmă nu are nici camere de supraveghere şi nici sistem de alarmă. Se presupune că hoţii au acţionat în voie mai bine de două ore. De altfel, nici camerele de supraveghere ale casei de schimb valutar nu par să fi surprins ceva. Când intruşii au smuls peretele au scos şi mufele camerelor de supraveghere.

“Eu când am venit am văzut doar că  nu porneşte sistemul de alarmă, am crezut că nu e curent, apoi am văzut că e  rupt peretele şi că seiful a dispărut”, a declarat Marinela Hanc, casiera. În locuinţele situate deasupra casei de schimb valutar nu locuieşte nimeni. Aşa că indiciile unor eventuali martori sunt puţine. “Verificarea firmei de pază  a fost făcută superficial, pentru că au fost două alarme şi nu au găsit nimic” , a declarat Ovidiu Liber purtător de cuvânt la IJP Arad. 


În zonă există trei case de schimb valutar, care au fost sparte, pe rând de hoţi. Acum poliţiştii încearcă să caute urmele lăsate de hoţi, în speranţa că îi vor putea găsi.  

image

Ora 11.00

Potrivit primelor informații furnizate de către anchetatorii arădeni, au fost furați aproximativ 39.000 de lei. Hoții au spart pereții din spatele Galeriei de Artă Delta, din vecinătatea Teatrului Clasic “Ioan Slavici”, au pus mâna pe seif și s-au făcut nevăzuți.

image

Potrivit polițiștilor, în seif se aflau 39.000 de lei. La această oră, oamenii legii îi caută pe făptuitori. Zona a fost înconjurată iar polițiștii strâng toate probele și indiciile care i-ar putea conduce la făptuitori. 

Din primele date, se pare că hoţii au intrat în galerie imediat după miezul nopţii. EI au forţat uşa şi au intrat destul de uşor. Apoi, au spart pereţii casei se schimb valutar, care, se pare că sunt din rigibs. Au intrat şi au luat seiful, după care au dispărut.

image

Deşi a porit alarma, firma de securitate nu a observat nimic la patrulare. Pe parcursul nopţii sistemul de alarmă a pornit şi a doua oară, agenţii de pază au venit din nou, dar nu au sesizat nimic deosebit.

image

Femeia de serviciu este cea care a descoperit de dimineaţă că la casa de schimb valutar a avut loc un jaf. Surse din poliţie au mai spus că pe camerele de supraveghere din galerie nu se vede nimic, astfel că e dificil ca anchetatorii să obţină indicii utile.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite