Noul pod peste Mureş va răsări în amonte de vechiul pod Traian, paralel cu acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce se preconizează că din toamnă maşinile şi tramvaiele vor putea circula din nou pe Podul Traian, viitorul pod care urmează să fie ridicat în amonte este doar în faza de proiect.

Doar 12 zile mai sunt până la sfârşitul depunerii ofertelor pentru  studiul de fezabilitate necesar noului pod peste Mureş. Pentru acesta, Primăria va plăti peste trei sute de mii de lei.

„Studiul de fezabilitate vizează de fapt modificarea structurii podului provizoriu gândit iniţial în cadrul proiectului de reabilitare a Centrului Istoric al Aradului, pentru ca podul să poată deveni definitiv”, a explicat Răzvan Popa, directorul tehnic din cadrul Primăriei Arad.
Viitorul pod va avea o lungime de 185 de metri, urmând să asigure o nouă legătură rutieră care va completa cea existentă deja între centrul oraşului şi cartierul Aradul Nou.

Pe lângă fluidizarea traficului în zonă, viitorul pod ar rezolva printre altele şi problemele legate de repararea şi consolidarea podului Traian, dar şi siguranţa acestuia pe o perioadă de o sută de ani.

„Odată realizat Studiul de Fezabilitate, în care vor fi stabilite şi costurile pentru noul pod, nu mai rămân de obţinut decât avizele de la Ministerul Dezvoltării, ca licitaţia pentru găsirea constructorului să fie demarată. Noul pod va avea aceleaşi deschideri ca podul Traian. Lăţimea totală a podului va fi de 12 metri, în vreme ce distanţa până la podul Traian va fi de maxim jumătate de metru”, a mai explicat Popa.

Noul pod va avea trei benzi de circulaţie, două pe direcţia Aradul Nou –Centru, dintre care una pentru maşini şi o bandă pentru tramvaie şi maşini şi una pe direcţia Centru- Aradul Nou.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite