Şantierul pentru noua reţea de linii de tramvai este pe ultima sută de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chiar şi pe ploaie, muncitorii lucrează la ultimele detalii în zona centrală
Chiar şi pe ploaie, muncitorii lucrează la ultimele detalii în zona centrală

Zona centrală mai are de aşteptat până săptămâna viitoare pentru efectuarea probelor tehnice necesare reluării circulaţiei tramvaielor.

Arădenii care circulă pe ruta Piaţa Romană - Aradul Nou au şanse ca din acest weekend să poată face acest traseu cu tramvaiul. „Vineri, în jurul prânzului, începem probele în zona Pieţei Romane, Boul Roşu, pentru ca în weekend să definitivăm verificările şi să dăm drumul circulaţiei tramvaielor înspre Aradul Nou”, a declarat, în această dimineaţă, directorul tehnic al Companiei de Transport în Comun, Petru Cuvineanu. Acesta a mai explicat că lucrările din zonă se află într-un stadiu avansat, ceea ce permite începerea probelor tehnice pentru linia 3, prin cartierul Alfa.

Staţie de tramvai mutată
Petru Cuvineanu a mai explicat că odată cu reluarea circulaţiei tramvaielor spre Aradul Nou, călătorii vor utiliza o nouă staţie de tramvai, amenajată în dreptul străzii Mucius Scaevola, şi nu în apropierea sensului giratoriu.

De altfel, majoritatea staţiilor de tramvai au fost mutate în cadrul lucrărilor de reabilitare a transportului în comun. Cât priveşte darea în folosinţă a liniilor de tramvai din zona centrală a oraşului, părerile sunt împărţite. „Conform informaţiilor pe care le avem de la constructor, se fac ultimele retuşuri şi aranjamente, astfel încât probele tehnice să poată începe la finele săptămânii”, a declarat Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad. Aceasta a mai adăugat că vremea umedă din ultima perioadă a creat unele probleme tehnice, dar se lucrează la eliminarea acestora. La rândul său, directorul tehnic al CTP Arad susţine că pentru centru s-au efectuat deocamdată doar anumite măsurători fizice.

„Momentan, reţeaua de contact nu e alimentată şi încă se lucrează în zona centrală. În opinia noastră, vom începe probele la mijlocul săptămânii viitoare, marţi sau miercuri”, a explicat Petru Cuvineanu.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite