Nota 5 la purtare pentru fetele care s-au bătut în timpul orelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două fete din clasa a IX-a de la Colegiul Economic din Arad, care în urmă cu trei zile și-au împărțit pumni în sala de clasă, se vor alege cu nota 5 la purtare.

Consiliul profesoral al liceului a decis astăzi ca cele două eleve să fie sancționate. “Pe lângă nota scăzută la purtare, cele două fete au primit și o mustrare în scris din partea Consiliului profesoral.

În plus, toți colegii de clasă vor avea la finalul semestrului nota 7 la purtare pentru că nu au intervenit și au asista la cumplita scenă”, a declarat Mircea Cismaș, director adjunct la Colegiul Economic.

În urma discuțiile pe care profesorii le-au purtat cu părinții elevelor bătăușe, aceștia au ținut să-și ceară scuze în numele fetelor și au declarat că le este rușine de fapta comisă de cele două adolescente.  Adelina Baibațan și Angelica Căldăraș din clasa a IX-a s-au luat la bătaie din cauză că una dintre ele a stropit-o cu apă pe cealaltă.

“E prima oară când ne-am certat dar acum lucrurile au revenit la normal”, a spus Adelina Baibațan.Cele două eleve s-au luat la bătaie după ce una dintre ele a stropit-o cu apă pe cealaltă, în toaleta liceului.

De aici, a fost doar un pas până la conflict. Bătaia ca în filme dintre cele două fete a fost filmată de către un coleg și postată mai apoi pe Internet. Elevele spun acum că le pare rău pentru gestul lor. Diriginta celor două fete spun că gestul lor putea să fie și mai aspru pedepsit.

"Conform regulamentului, elevele putea să fie chiar exmtariculate în urma incidentului pe care l-au comis. Nu cred că pedeapsa primită este prea aspră. De asemenea, și restul colegilor au fost pedepsiți pentru că s-au uitat la ele în timp ce se băteau. Mai mult, persoana care a filmat întreaga scenă a fost și ea sancționată cu nota 5 la purtare", a declarat diriginta clasei a IX-a B de la Colegiul Economic.

UPDATE Elevele care și-au dat pumni în timpul orei s-au împăcat GALERIE FOTO

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite