De luna trecută a intrat în vigoare o nouă lege privind regimul armelor şi al muniţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai importante modificări se referă la faptul că persoanele care deţin arme scurte de tip pistol sau revolver confecţionate special pentru a produce zgomot sau pentru a împrăştia gaze nocive, iritante sau de neutra­lizare, precum şi muniţia corespunzătoare au obligaţia să se prezinte la poliţie pentru înscrierea armelor în evidenţe şi obţinerea documentelor necesare.

Proprietarii armelor trebuie să obţină un certificat de deţinător, în cazul celor care au notificat în prealabil, dar care la data intrării în vigoare a prezentei legi nu deţin un asemenea document. Arma trebuie înscrisă în permisul de armă, în cazul celor care posedă un asemenea document. Termenul de îndeplinire a acestor obligaţii este de şase luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi.

Permisul de armă se eliberează, în termen de 30 de zile de la data depu­nerii cererii, solicitanţilor care înde­plinesc condiţiile prevăzute de lege,    cu modificările şi completările ulteri­oare.

La împlinirea termenului de şase luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, certificatele de deţinător ale posesorilor armelor neletale conferă titularilor doar un drept de deţinere a armelor înscrise în acest document.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite