Nivelul criminalităţii în judeţul Arad este sub media naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nivelul criminalităţii în judeţul Arad s-a situat, în primul trimestru al acestui an, cu mult sub media naţională. Cel puţin aşa reiese în urma analizelor efectuate de specialiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

Ei au scos în evidenţă faptul că o contribuţie substanţială la acest fapt a avut organizarea săptămânală a unor acţiuni, în diferite zone ale judetului Arad, având ca scop principal prevenirea şi descurajarea faptelor de natură penală sau contravenţională şi asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică.

„Creşterea vizibilităţii poliţiei, conduce în mod direct şi la un nivel de percepţie a siguranţei cetăţenului, astfel încât, conducerea inspectoratului a pus un accent deosebit şi pe aceste aspecte”, spune Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

Au fost desfăşurate acţiuni punctuale pentru prevenirea şi combaterea comiterii faptelor cu violenţă în mediul stradal, a furturilor, precum şi depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor ce încalcă legea sau comit infracţiuni. În primele trei luni ale anului în curs au fost sesizate 841 de infracţiuni, sub media naţională care este de 948 de infracţiuni.

„Cele mai multe infracţiuni au fost cele de natură judiciară (predomină furturile) şi se observă o creştere a numărului infracţiunilor economice, un fapt pozitiv, care denotă preocuparea poliţiştilor pentru descoperierea şi dovedirea acestor fapte. La infracţiunile sesizate contra persoanei se constată o scădere cu 16% faţă de perioada similară a anului trecut, fiind sesizate 673 de infracţiuni, faţă de 801 (-128)”, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Arad.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite