Arad: Nevăzătorii arădeni pot lectura audio

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Nevăzătorii arădeni pot lectura audio
Arad: Nevăzătorii arădeni pot lectura audio

Dacă până nu demult, arădenii cu probleme grave de vedere nu avea posibilitatea să-şi împrumute cărţi de la bibliotecă, de astăzi situaţia lor s-a schimbat.

Biblioteca Judeţeană „A.D. Xenopol” a pus la dispoziţie, un nou serviciu, care se adresează persoanelor cu deficienţe de vedere sau dificultăţi de citire înnăscute sau dobândite în cursul vieţii.

Este vorba despre aparatele player Daisy (Digital Accesible Information System), oferite de Fundaţia Cartea Călătoare. Aparatele se vor afla la dispoziţia   publicului  cititor şi îi vor ajuta pe aceştia să citească orice carte îşi doresc.

Aparatele sunt uşor de manevrat chiar şi de persoane cu dizabilităţi. Lecturarea-audierea  cărţilor audio, se poate face în mod individual (la căşti) sau în grup.

Cărţile audio  în format Daisy  reproduc  integral, cu fidelitate, structura cărţilor tipărite. De asemenea, biblioteca Judeţeană „A. D. Xenopol” a mai pus la dispoziţie arădenilor sala  „Împrumut Carte Adulţi”  şi  sala „Artă şi Multimedia”, unde vor putea lectura liniştiţi.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite