Nemţii urcă pe scena Teatrului Clasic Ioan Slavici din Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nemţii urcă pe scena Teatrului Clasic Ioan Slavici din Arad
Nemţii urcă pe scena Teatrului Clasic Ioan Slavici din Arad

Astăzi, în cadrul Festivalului Interetnic de Teatru vor avea loc două spectacole, ambele în limba germană. Este vorba despre „Prah/Tatăl sau anatomia unei crime” de la Secţia Germană a Teatrului Naţional Radu Stanca din Sibiu şi respectiv despre „Aşteptându-l pe Godot” de la Teatrul German de Stat din Timişoara.

Traducerea în limba germană textelor a fost asigurată de Monika Dandlinger şi Anna Neamţu. Spectacolul se va juca la sala Companiei de Teatru Aradi Kamaraszínház din incinta Teatrului de Marionete începând cu orele 17. „Prah/Tatăl sau anatomia unei crime” are o durată de 90 de minute cu pauză.

Tot astăzi şi tot în cadrul Festivalului Interetnic de Teatru, de la orele 19.30, pe scena Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad va avea loc spectacolul „Aşteptându-l pe Godot” după Samuel Beckett pus în scenă la Teatrul de Stat German din Timişoara. Regia acestui spectacol este semnată de Christiane J. Schneider. Din distribuţie fac parte Rareş Hontzu, Radu Vulpe, Peter Papakostidis, Horia Săvescu, Simona Vintilă.

Cea de-a patra seară a Festivalului Interetnic de Teatru se va încheia cu discuţii pe marginea celor două spectacole care vor avea loc începând cu orele 22.00 la Teatrul de Marionete Arad. Festivalul Interetnic de Teatru reuneşte instituţiile teatrale care joacă în limbile minorităţilor din România. Manifestarea a ajuns anul acesta la cea de-a V-a ediţie şi are prentru prima oară caracter competitiv, juriul fiind format din prestigioşi oameni de teatru din România şi Ungaria.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite