Nebunia recensământului. Arădenii fac coadă să declare CNP-ul pentru a nu primi amenzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Declararea CNP-ului este obligatorie la recensământ
Declararea CNP-ului este obligatorie la recensământ

Arădenii care nu și-au declarat Codul Numeric Personal (CNP) în momentul în care au fost recenzați solicită acum ca recenzorii să îi contacteze pentru a-l declara, conform prevederilor legale. Alții, mai nerăbdători, au făcut coadă la Primărie, de frica amenzilor.

Directorul Direcției Județene de Statistică Arad, Florica Grec, a afirmat, miercuri, că sunt persoane care, inițial, au refuzat să își declare CNP-ul, dar acum îi caută pe recenzori pentru a-și declara datele complete.

„Sunt persoane care au refuzat să declare CNP-ul, dar acum ne-au sunat şi ne-au cerut numărul de telefon al recenzorului pentru a-l contacta să-i comunice codul numeric. Eu am răspuns astăzi la patru telefoane primite de la persoane care doreau să-și declare Codul Numeric Personal“, a spus Florica Grec.

Recenzorii se vor întoarce la persoanele deja recenzate care însă nu au furnizat CNP-ul.

Conform datelor prezentate de Direcția Județeană de Statistică, până miercuri, procentul de recenzare în județul Arad era de 61,19 la sută.
În unele localități din județ, procentul a depășit 70 la sută. Este vorba de Apateu, Cărand şi Moneasa. Însă, sunt și localități unde procentul era marți sub 50 la sută. Este cazul localităților Lipova (41 la sută) şi Fântânele (38 la sută).

În comuna Fântânele, marea majoritate a recenzorilor au fost schimbaţi, deoarece sunt angajaţi la Primărie, iar programul de la locul de muncă nu le-a permis să îşi desfăşoare în mod optim activitatea la recensământ.

„Fac un apel către arădeni să se deplaseze la Primărie pentru a fi recenzaţi numai în cazuri grave. Au fost zile în care zeci de persoane s-au îngrămădit şi au format cozi la Primărie pentru a fi recenzate, pe motiv că nu a venit recenzorul la domiciliu. Recensământul nu este contracronometru. Până la data de 31 octombrie toţi arădenii vor fi căutaţi la domiciliu de recenzori”, a precizat Levente Horvath.
Directorul Direcţiei Judeţene de Statistică Arad a mai menționat că a fost instituit un serviciu de permanenţă pentru a-i informa pe arădeni cu privire la recensământ.

Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor se desfășoară în perioada 20-31 octombrie.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite