Arad: Năşit de poliţişti, căutat pentru adopţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de familii din străinătate vor să crească băiatul abandonat.

Cuplurile care vor să-l adopte pe finul poliţiştilor au sunat la IPJ Arad pentru informaţii.

Ajuns din nou în atenţia oamenilor o dată cu botezarea sa de către poliţiştii care l-au moşit, micuţul născut într-o secţie de poliţie şi abandonat apoi de mamă a stârnit interesul a zeci de familii care doresc să îl adopte.

„După botezul de duminică, am primit zeci de telefoane de la oameni din toată ţara, dar şi din străinătate, din Italia, de exemplu, care se interesau de soarta finuţului nostru, dorind să îl adopte. Oamenii m-au întrebat cum anume trebuie să procedeze şi chiar încercau să-mi explice situaţia lor  materială şi avantajele pe care le pot oferi micuţului. I-am îndrumat spre Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) ”, a declarat Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al poliţiei arădene şi naşa copilului.

Aceasta a adăugat că a fost extrem de impresionată de aceste gesturi, dar şi foarte fericită pentru norocul care pare să-i surâdă în sfârşit micuţului. „Este un copil foarte vesel şi activ. Merită cu prisosinţă o familie adevărată”, a mai spus naşa.

Părinţii trebuie să fie sănătoşi

Dacă cererea unuia dintre cuplurile care vor să-l adopte pe Andrei va fi acceptată, procedura va dura aproximativ nouă luni.  O familie adoptivă ar trebui să aibă o stare de sănătate bună, condiţii materiale decente şi să aibă un venit stabil şi suficient. În plus, reprezentanţii de la DGASPC vor urmări ca cei doi  să aibă aptitudini de părinţi, un profil moral corespunzător, precum şi o atitudine pozitivă.

Micuţul Andrei Velicico s-a născut în noaptea de 1 spre 2 martie în secţia de Poliţie 1 din cartierul Vlaicu din Arad. Mama copilului l-a abandonat la scurt timp după naştere.

Regulă
Procedurile de adopţie durează cel puţin nouă luni

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite