Nădlacul rupe topul şi în 2010 şi rămâne cel mai tranzitat punct de frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Frontieriştii de la vama Nădlac au avut de lucru în acest an. Peste 3,6 milioane de  persoane au tranzitat vama arădeană în 2010. O diferenţă de 1,6 milioane faţă de a doua clasată, vama Turnu.

Pe locul trei se află Punctul de Frontieră Vărşand prin care au trecut aproape 850.000 de persoane, în timp ce ultima clasată, vama Curtici a numărat în 2010 puţin peste trei sute de mii.

„Numărul total de persoane care au trecut prin punctele de frontieră în acest an este de 5,8 milioane de persoane, comparativ cu 6,3 milioane în 2009, ceea ce reprezintă o scădere cu aproximativ  nouă procente. În schimb, nu se remarcă o scădere substanţială a nici unei categorii de cetăţeni, aceasta fiind proporţională”, a declarat Mihaela Leş, purtătorul de cuvânt al IJPF Arad.

Şi în acest an, cei mai mulţi care au călcat vamile arădene au fost românii. Aproximativ 3,7 milioane de conaţionali au tranzitat vămile din Arad, faţă de circa 2,2 milioane de străini. Chiar dacă traficul mijloacelor de transport a scăzut şi el, vama Nădlac rămâne în continuare cel mai tranzitat punct.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite