Muzică şi poveşti timp de două zile la Filarmonica de Stat Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arădenii sunt aşteptaţi la concerte
Arădenii sunt aşteptaţi la concerte

Mini seria de concerte Candlelight Soiree se încheie în acest an la Filarmonica de Stat arădeană cu tradiţionalele Poveşti de iarnă, programate în această seară  de la ora 19.00, în  Sala Mică de Concerte a Palatului Cultural.

Organizatorii spun că poeziile şi poveştile amuzante de Crăciun, în lectura actorului Zoltan Lovaş şi un fundal muzical potrivit cu armoniile din sufletele celor mici, realizat în nuanţe discrete de pianistul Sorin Dogariu, reprezintă doar câteva dintre ingredientele unei serate realizate în aşteptarea sărbătorilor.


Scarlatti, Haydn, şi Chopin, îşi înşiruie de această dată darurile sonore printre cele mai pline de haz întâmplări cu Moş Crăciun. Alese din textele franceze, pregătite pentru cele 24 de seri de dinaintea marii sărbatări şi cuprinse în volumul pentru copii ,,În aşteptarea lui Moş Crăciun“, dar şi din noua şi neobişnuita carte de aventuri ,,Prietenii lui Moş Crăciun”, lecturile se adresează, ca de fiecare dată, tuturor vârstelor.


Gershwin şi Păutza la Palat


După ce lumea poveştilor se va retrage în tăcere, locul acesteia va fi luat de muzica a doi compozitori a căror compoziţii continuă să fie considerate drept revoluţionare. Proveniţi din ,,lumea nouă”, sau având interacţiuni cu aceasta, spiritul muzicii lui Gershwin poate fi resimţit în creaţiile contemporanului nostru Sabin Păutza, care le îmbogăţeşte însă în substraturi mioritice.


Unul dintre cele mai captivante evenimente ale acestei stagiuni, îl reprezintă concertul care va avea loc mâine cu începere de la ora 19.00, în sala mare a Filarmonicii de Stat din Arad.

Programul de joi seara se încheie cu celebra lucrare Un American la Paris semnată de George Gershwin.

Orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat din Arad va fi dirijată joi seara de maestrul Sabin Păutza, iar solistul concertului va fi violonistul Mihai Ungureanu, printre altele, unul dintre cei mai longevivi directori ai Filarmonicii Oltenia.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite