Arad: Muzica veche va fi, din nou, regina cetăţilor (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Muzica veche va fi, din nou, regina cetăţilor (VIDEO)
Arad: Muzica veche va fi, din nou, regina cetăţilor (VIDEO)

Complexul Muzeal Arad a anunţat că şi în acest an festivalul de muzică veche prin cetăţile Aradului va fi organizat în a doua parte a lunii.

Festivalul va debuta duminică, 16 iulie, la Muzeul oraşului Lipova unde va avea loc vernisajul expoziţiei Familia Mocioni. Atmosfera va fi întreţinută de formaţia Trio Consonanţe cu piese din repertoriul preclasic, clasic sau modern.

În aceeaşi zi, la Castelul Mocioni de la Bulci, formaţia Nomen Est Omen v-a susţine un concert de muzică medievală şi renascentistă.
 
Din programul festivalului la Bulci mai fac parte: vizitarea unor monumente reper istoric (Castelul şi anexele, Biserica romano-catolică, cimitirul vechi  etc.) sau Căsuţa veselă şi Arca lui Laci.

Cetatea de la  Şoimoş va găzdui un concert de muzică medievală: Nomen Est Omen şi Grafic.

"Festivalul îşi propune să contribuie la modificarea resorturilor mentale legate de percepţia publică asupra monumentelor istorice, sursă de dezvoltare a turismului în judeţul Arad. A  doua ediţie se va desfăşura la sfârşitul lunii, în data de 26 iulie, la Muzeul Memorial Ioan Slavici şi Emil Monţia Şiria şi la cetatea Şiria"
, a declarat Adelina Stoenescu, purtător de cuvânt al Complexului Muzeal Arad.



Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite