Arad: Muşuroi de furnici pus în acvariu pentru turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Muşuroi de furnici pus  în acvariu pentru turişti
Arad: Muşuroi de furnici pus în acvariu pentru turişti

Ferma amenajată de Administraţia Parcului Natural Lunca Mureşului pentru observaţii este situată în pădurea Ceala, parte din rezervaţia naturală.

Turiştii din Germania care au ajuns la ferma de furnici din Arad, deschisă acum câteva zile, au urmărit minute în şir organizarea perfectă a insectelor. Nemţii le-au spus îngrijitorilor că ceea ce au văzut în acvariu a fost o imagine inedită pentru ei. „Le-am explicat modul de viaţă al furnicilor, dar şi caracteristicile lumii furnicilor, o lume de-a dreptul fascinantă“, a declarat Ovidiu Pârv, directorul Administraţiei Parcului Natural Lunca Mureşului.

Şi-au făcut autostrăzi

Reprezentanţii Parcului au povestit că, după ce furnicile au fost introduse în locul special amenajat, în câteva ore ele s-au organizat şi au făcut o reţea de tuneluri şi una de „autostrăzi“ prin care comunică.

Orăşelul era gata, aşa că cele mai muncitoare fiinţe din lume şi-au adus şi ouăle la adăpost. „Din toate mişcările pe care le-au făcut a reieşit că sunt foarte harnice şi organizate foarte strict“, a explicat Ovidiu Pârv.

Femelele conduc în muşuroi
Fiecare familie de furnici are o singură şefă care se numeşte regină şi care este singura capabilă să perpetueze specia. Ea depune ouăle, de unde ies femelele lucrătoare. Masculii sunt mai leneşi şi nu trăiesc atât de mult.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite