Musafiri la BAC: Examenul nu a putut fi dat în sala amenajată din cauza invaziei de lilieci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O parte dintre lilieci au fost prinşi
O parte dintre lilieci au fost prinşi

Anul acesta la examenul de bacalaureat s-au întâmplat foarte multe, însă nimeni nu se aştepta ca în sala de clasă pe lângă camerele de luat vederi să fie şi lilieci. La Arad şi acest lucru a fost posibil, deoarece mai mulţi candidaţi care au participat la proba, de astăzi, a bacalaureatului au fost mutaţi într-o altă sală.

Sala care a fost pregătită iniţial a fost plină de lilieci. Totul s-a petrecut la Grupul Şcolar „Csiky Gergely” Arad, care este unul dintre cele opt centre de examinare organizate pentru sesiunea a doua a bacalaureatului.

Săliile de examen au fost verificate de către profesori, conform procedurilor, şi aşa s-a constatat că pe una dintre ele au pus stăpânire  aproximativ 15 lilieci.

Click pe poză pentru galerie foto

O parte dintre lilieci au fost prinşi O parte dintre lilieci au fost prinşi O parte dintre lilieci au fost prinşi

„S-a decis că sala nu poate fi folosită şi că elevii trebuie mutaţi. Ei au fost duşi într-o altă sală care era amenajată corespunzător pentru examen. Cel mai probabil, liliecii au intrat în timpul nopţii, deoarece ferestrele erau deschise”, spune  profesor Mirela Aldescu, inspectorul şcolar general. Nici la această oră liliecii nu au fost scoşi.

Au dat năvală şi în apartamente

În ultimele zile, la Arad s-au mai întâmplat astfel de incidente cu lilieci. Mai multe persoane care au lăsat ferestrele deschise s-au trezit cu liliecii în camere. „Nu am plasă la geam şi l-am lăsat deschis. M-am trezit că am pe tavan trei lilieci. M-am chinuit ore întregi să-i scot afară”, spune Petre Rus, din cartierul Vlaicu.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite