Arad: Mureşul şi-a deschis ghearele: bărbatul înecat a fost găsit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Mureşul şi-a deschis ghearele: bărbatul înecat a fost găsit
Arad: Mureşul şi-a deschis ghearele: bărbatul înecat a fost găsit

Corpul lui Petru Irimia, bărbatul de 29 de ani care a dispărut acum trei zile, a fost scos la mal de Mureş azi dimineaţă.

Patru vieţi curmate în apele Mureşului. Acesta este doar bilanţul lunii iulie 2009. Trei copii aflaţi în excursie în zona Radna au fost ucişi de râu la începutul lunii şi un tânăr de 29 de ani a murit luat de ape în apropierea Aradului, în zona Zori de Zi. În fiecare an, Mureşul lasă în urmă familii îndoliate şi tragedii incredibile. Cu toate acestea, arădenii continuă să-şi rişte viaţa pentru o baie în apele pline de capcane.

Scafandrii avertizează

Avertismentele celor care la rândul lor îşi riscă viaţa în căutarea persoanelor furate de ape nu par a fi suficiente. Cei care cunosc Mureşul pot spune că apa este imprevizibilă, plină de curenţi, de gropi adânci lăsate în urma excavaţiilor şi de vârtejuri ucigătoare.
„Anul trecut, în doar trei luni de vară, 15 oameni s-au înecat în Mureş. În acest an, din şapte accidente de acest fel, şase au fost în Mureş. Mureşul rămâne astfel cel mai periculos loc”, a declarat Sorina Ambruş, purtător de cuvânt al ISU Arad. În primăvara acestui an, cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat mai multe ture de recunoaştere pe Mureş, între Arad şi Pecica, traseu pe care se înregistrează şi cele mai multe accidente.

Pericole ascunse în adâncuri


„Verificările noastre au arătat că pe acest tronson Mureşul e plin de nămol, de vegetaţie crescută pe fundul apei, dar şi de lemne şi arbori căzuţi. Toate constituie potenţiale cauze de accidente”, a mai declarat Sorina Ambruş. Pe sectoarele de Mureş exploatate, lipsa semnalizării acestora este un alt factor declanşator de tragedii.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite