Pescarii arădeni au repopulat Mureşul şi Crişul Alb cu peste o tonă de crap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pescarii arădeni au pus mână de la mână pentru a repopula cele două râuri. Deşi judeţul Arad numără mii de pescari grupaţi în mai multe asociaţii, repopulări importante nu s-au mai făcut de 15 ani.

În judeţul Arad sunt aproximativ şase mii de pescari grupaţi în mai multe asociaţii. Cu toate acestea, doar câteva asociaţii mai activează în refacerea pisciculturii. Printre acestea şi pescarii de crap, care au pus mână de la mână mână şi au cumpărat puiet şi peşte adult dintr-o pescărie din judeţ. Astăzi în schimb, cele peste o mie de kilograme de peşte au luat drumul Mureşului şi al Crişului Alb. Pescarii spun că pasiunea pentru pescuit implică şi grija pentru refacerea pisciculturii pe cele două râuri.

„Din păcate alte asociaţii nu se implică în populare. Cei de la Asociaţia Vânătorilor şi Pescarilor nu au mai făcut repopulări de mai bine de 15 ani”, a declarat Adrian Michiciuc, membru fondator al Asociaţiei Pescarilor de Crap din Arad.

Specialiştii le atrag atenţia braconierilor că peştii aruncaţi acum în Mureş mai trebuie să crească până să poată fi pescuiţi. “E foarte bine că se repopulează apele Muresului. Acum sunt mai curate, iar peste iarnă  se reface crapul şi carasul”, a spus Dimitrie Micoroi, inspector piscicol. Asociaţia pescarilor de crap speră să atragă şi mai mulţi membri. Din cotizaţiile lor, râurile din Judeţul Arad ar putea fi repopulate periodic. 

A doua repopulare din acest an

Acţiunea pescarilor de crap arădeni are „antecedente” după ce la jumătatea lunii mai, Mureşul a fost populat cu o tonă de crap veniţi tocmai de la Ineu. „Astfel de acţiuni au avut loc în Hunedoara, vreo trei ani la rând. Încă de la prima repopulare din acest an am intenţionat să facem asta şi pe Crişul Alb. Mă bucur că se mai face ceva şi pentru pescarii din Arad”, a declarat Ciprian Buzlanu, preşedintele Asociaţiei Pescarilor de Crap.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite