Arad: Se construieşte un nou pod peste Mureş (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oraşul Pecica din judeţul Arad va avea cât de curând un pod de pontoante. Amplasamentul va face legătura între oraşul Pecica şi comunele învecinte cu acesta.

În luna aprilie 2009, Consiliul Judeţean Pecica a demarat licitaţia pentru alegerea proiectantului, câştigatoare fiind o firmă din Timişoara. Astfel, reprezentanţii firmei proiectante, alături de ingineri germani, au vizitat viitorul amplasament al noului pod peste Mureş.

Conform planurilor, noul pod se va ridica în zona unde circulă compa. De acolo se va construi un drum nou până la ieşirea din oraş spre Nădlac, care ar urma să treacă pe lângă Pălincărie. Potrivit consilierilor acest drum ar facilita accesul locuitorilor din partea cealaltă a râului spre punctul de trecere a frontierei Nădlac, scurtând considerabil distanţa pe care trebuie să o parcurgă aceştia.

Proiectul prevede şi asfaltarea drumului Pecica - Sânpetru German.
„Vă pot spune că este asigurată finanţarea unei părţi din investiţie din fonduri ministeriale. Dacă proiectantul va fi rapid, chiar în acest an putea începe lucrările, iar în circa doi an noul pod ar fi finalizat. Se lucrează deja la studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic”, a declarat primarul oraşului, Petre Antal.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite