Arad: Fanfara Casei de Cultură a Municipiului Arad aplaudată la Sărbătoarea Oraşului Valreas

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Fanfara Casei de Cultură a Municipiului Arad aplaudată la Sărbătoarea Oraşului Valreas
Arad: Fanfara Casei de Cultură a Municipiului Arad aplaudată la Sărbătoarea Oraşului Valreas

Fanfara Casei de Cultură a Municipiului Arad a participat la Sărbătoarea Oraşului Valreas din Franţa.

Manifestarea a ajuns la cea de-a 53-a ediţie şi s-a desfăşurat pe parcursul a trei zile, fiecărei zi fiindu-i atribuită o temă diferită.

Participarea publicului la Sărbătoarea Oraşului Valreas se face contra cost, iar pe parcursul celor trei zile cât a durat manifestarea s-au vândut în jur de 23.000 de bilete.

Prima zi a fost dedicată Sărbătorii Lavandei şi a cuprins o defilare a fanfarelor participante şi a tradiţionalelor care alegorice.

În oraşul Valreas cultivarea lavandei este o tradiţie, astfel încât în această primă zi a festivităţilor carele alegorice stropesc în jur cu parfum de lavandă.

În cadrul Sărbătorii Oraşului Valreas a mai avut loc o sărbătoare a vinului şi un târg de antichităţi.

Pe lângă reprezentaţiile susţinute de Fanfara Casei de Cultură a Municipiului Arad la Sărbătoarea Oraşului Valreas au mai evoluat fanfare din Belgia, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Olanda, Scoţia, Franţa, arădenii fiind singurii participanţi din ţara noastră.

Atât prestaţia, cât şi repertoriul Fanfarei Casei de Cultură a Municipiului Arad au fost bine primite de publicul prezent.

„Am interpretat folclor românesc autentic, iar când am ajuns la Ciocârlia publicul ne-a aplaudat şi a fredonat alături de noi. Chiar şi membrii celorlalte fanfare participante ne-au aplaudat. Recunoscuseră melodia” a mărturisit Ovidiu Balint, directorul Casei de cultură a municipiului.

Participarea Fanfarei Casei de Cultură a Municipiului Arad la Sărbătoarea Oraşului Valreas s-a făcut la invitaţia organizatorilor manifestării, cei care au suportat şi cheltuielile acestei deplasări.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite