Municipalitatea îi „mituieşte” pe arădeni să selecteze gunoaiele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arădenii nu au antrenament în selectarea gunoaielor
Arădenii nu au antrenament în selectarea gunoaielor

Dezinteresul arădenilor în selectarea gunoaielor i-a pus pe gânduri pe mai marii urbei, motiv pentru care aceştia s-au decis că arădenii se vor implica mai mult dacă la mijloc intră şi recompensa financiară.

Practica, întâlnită cam peste tot, doar la noi nu, ar urma să-i recompenseze pe cei care cu ajutorul automatelor vor putea colecta selectiv deşeurile. „Deşi de-a lungul timpului au fost iniţiate diferite proiecte de colectare selectivă, sistemul nu se bucură de succes, datorită lipsei de informaţie, educaţie şi motivaţie. Întrucât ratele de colectare selectivă sunt foarte mici, este necesar a fi abordat sistemul de colectare cu stimulente financiare, practică întâlnită frecvent în ţările U.E.”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Corina Drăghici.

Sistemul de colectare selectivă cu ajutorul automatelor ar urma să-i recompenseze pe aceştia prin vouchere, bonuri valorice, cupoane sau bani. Până arădenii vor putea scoate profit din selectarea gunoaielor, municipalitatea cheltuie peste două sute de mii de lei pentru consultanţă, care ar urma să evalueze situaţia existentă şi să ofere soluţii  

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite