Mozart la puterea a treia într-un spectacol marca Filarmonica de Stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Melomanii au ocazia să se întâlnească la concertul Filarmonicii cu trei lucrări semnate de compozitorul austriac Wolfgang Amadeus Mozart. Concertul va avea loc joi, 24 martie, de la ora 19.00.

Spectacolul pus în scenă de filarmonişti, oferă o şansă tinerilor artişti de a se consacra. Programul, care va cuprinde trei lucrări din creaţia compozitorului clasic Wolfgang Amadeus Mozart, îl va avea la pupitru pe dirijorul Dorin Frandeş, iar solistul concertului va fi tânărul violonist arădean Ciprian Balint.

Seara de muzică va debuta cu Uvertura la Opera „Don Giovanni“, urmată de Concertul nr.5  în la major pentru vioară şi orchestră şi se va încheia, după pauză, cu Simfonia nr.40 în sol minor.    

În ceea ce-l priveşte pe solistul în jurul căruia vor răsuna creaţiile marelui compozitor austriac, Ciprian Balint şi-a început studiile muzicale la Liceul de artă „Sabin Drăgoi“ din Arad. A absolvit în 2003 cursurile Liceului de Muzică  „Sigismund Toduţă“ din Cluj Napoca, iar în 2007,  pe acelea ale secţiei de interpretare muzicală din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. În prezent urmează cursurile masterale ale Universităţii    Naţionale de Muzică, sub îndrumarea violonistului Gabriel Croitoru.

Angajat al orchestrei de cameră „Valahia“ din Târgovişte în perioada 2006 -2008, îşi îmbogăţeşte experienţa orchestrală prin stagiile permanente de colaborare cu ansamblurile muzicale ale Bucureştiului: Opera Naţională Bucureşti, Orchestra Naţională Radio, Orchestra Naţională de Tineret, condusă de dirijorul Cristian Mandeal.

Ca membru sau colaborator al diverselor ansambluri de spectacol -Orchestra Naţională Radio, orchestrele simfonice  ale filarmonicilor din Arad, Oradea, Satu Mare, Ploieşti, Bacău, Vidin (Bulgaria) sau Orchestra Conservatorului din Moscova  - a concertat în Franţa, Germania, Austria, Elveţia, Danemarca, Italia şi Ungaria.

Violonistul abordează deopotrivă repertoriul solo şi cameral, agreează   formula cvartetului de coarde, acumulând o consistentă experienţă alături de formaţiile în care activează: cvartetele A.K.D.Mic şi Allegria.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite