Monumentul Marii Uniri va avea 25 de metri şi va fi ridicat cu materiale aduse din China

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artistul plastic Florian Codre, realizatorul Monumentului Marii Uniri, împreună cu Aurel Ardelean, preşedintele Asociaţiei pentru ridicarea monumentului şi secretarul consiliului director al Asociaţiei, Vasile Cârciu, s-au întâlnit, cu primarul Gheorghe Faclă, pentru a discuta unele modificări aduse extinderii monumentului.

Mai exact, este vorba despre baza pe care va fi amplasat monumentul de pe Lacul de la Pădurice, care se va mării de la 2X2 la 3X3 metri, iar înălţimea monumentului se ridică la 25 de metri.

S-a mai stabilit faptul că cele trei poduri care vor face legătura dintre monument şi malul Lacului din Pădurice să fie executate de către Primăria Municipiului Arad. Materialul de construcţie este adus din China fiind utilizate 500 tone de marmură specială şi alte materiale de construcţie.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Asociaţiei pentru ridicarea Monumentului Marii Uniri la Arad, spune că s-a stabilit şi un termen de execuţie al lucrării, care este prevăzut pentru anul 2011.

“Din vara anului 2011 urmând a începe lucrările propriu zise de montare a Monumentului Marii Uniri în Parcul de la Pădurice. Monumentul Marii Uniri va cuprinde o coloană a infinitului, pe care se vor reprezenta cele trei provincii româneşti unite în 1918”, a declarat Aurel Ardelean.     

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite