Monografia oraşului Chişineu-Criş, lansată la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evenimentul s-a bucurat de prezenţa unui grup de chişeuani
Evenimentul s-a bucurat de prezenţa unui grup de chişeuani

Europarlamentarul Iosif Matula a fost gazda unui eveniment inedit. Astfel, la sediul Parlamentului European din Bruxelles a avut loc, în prezenţa autoarei Stela Mătiuţ, lansarea lucrării „De la Crisius la Chişineu-Criş”, publicată la Editura Mirador.

Evenimentul, organizat de europarlamentarul Iosif Matula, s-a bucurat de prezenţa unui  grup de chişeuani, dar şi a directorului Editurii Mirador, Ioan Matiuţ.

„Am făcut cercetări de foarte mult timp şi mi-am bazat cartea pe ceea ce am adunat pe parcursul vremii şi pe descoperirile arheologice realizate în zonă. Cu toate că mai publicasem alte lucrări înainte, Iosif Matula m-a convins şi m-a sprijinit în scrierea acestei monografii în mod special. Bineînţeles că mai sunt multe lucruri de descoperit şi, dacă într-o zi voi găsi puterea să o iau de la capăt în completarea acestei cărţi, o voi face cu siguranţă. O monografie este foarte importantă pentru o comunitate, deoarece fiecare om se întoarce în locul unde îi este familia şi unde s-a născut”, a spus autoarea, vizibil emoţionată în faţa publicului de la Parlamentul European.

La rândul său, europarlamentarul Iosif Matula a mărturisit că oraşul Chişineu-Criş este oraşul său de suflet şi că simte o mare bucurie că această publicaţie a văzut lumina tiparului.

„Efortul deosebit, strădania şi munca tuturor celor care au contribuit la realizarea lucrării sunt răsplătite prin apariţia acestei monografii care oferă un tablou complex al oraşului. Este foarte important pentru fiecare comunitate să îşi ştie originea, să îşi cunoască trecutul, iar oraşul Chişineu-Criş are o istorie frumoasă şi diversă. Sunt convins că această lucrare va fi apreciată de toţi chişeuanii şi va ocupa un loc de cinste în biblioteca fiecăruia”,  spune europarlamentarul Iosif Matula.
Monografia va avea parte şi de o lansare în Chişineu-Criş, în perioada imediat următoare.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite