Arad: Luna iulie aduce distracţia la Moneasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Luna iulie aduce distracţia la Moneasa
Arad: Luna iulie aduce distracţia la Moneasa

Sfârşitul lunii iulie în Moneasa  se anunţă unul special deoarece staţiunea va fi gazda celui mai mare eveniment estival din regiune.

„Festivalul clătitelor” aduce în acest an un cros montan şi parada clătitelor flambate. Organizat sub motto-ul „Clătite încâlcite”, festivalul va consemna un record cu 5.000 de clătite mai mult decât la ediţia de anul trecut.

„Ca să nu mai avem probleme şi reclamaţii din partea vizitatorilor cum că am pregătit mult prea puţine clătite, la această ediţie se vor putea mânca 20.000 de clătite, cu 5.000 mai mult faţă de anul trecut”, a declarat Teo Morar, unul dintre organizatorii evenimentului. La festival vor fi prezenţi Rapsozii Zărandului, Benone Sinulescu, fanfara de la Buteni, echipe de dansatori şi formaţia Pacifica.

Încă trei acţiuni şi o expoziţie

De asemenea, tot în cadrul celor două zile de sărbătoare, în mijlocul staţiunii se va organiza şi o expoziţie de păsări. Astfel, crescătorii de păsări din piaţa Hobby din Arad se vor muta la Moneasa, pe timpul festivalului. Arădenii aşteaptă cu nerăbdare evenimentul şi spun că în fiecare an s-au simţit minunat. „Abia aştept să merg la „Festivalul Clătitelor“. Am participat în fiecare an aproape la toate evenimentele desfăşurate în Moneasa, însă de departe Festivalul Clătitelor este cel mai reuşit”, a spus Viorica Cheşa din Arad. De asemenea, în această vară, va mai avea loc “Festivalul cântecului şi dansului popular”, „Festivalul tradiţiilor românilor de peste hotare”, „Târgul meşterilor şi parada portului popular”.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite