Momentul adevărului: fără bacterii la florile din Olanda. O parte din șoferi au fost lăsați să plece din vămi, după patru zile de așteptare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Flori Nădlac
Flori Nădlac

Primele rezultate la probele prelevate pentru florile aduse din Olanda au sosit ieri. Asta după ce autoritățile nu și-au respectat cuvântul și i-au lăsat pe șoferi să aștepte fără nici un răspuns mai bine de patru zile în vămile arădene.

Conform conducerii Direcției Agricole Arad, primele rezultate au sosit ieri după amiază.
“Au fost recoltate 28 de probe care au fost trimise spre analiză Laboratorului Central Fitosanitar din Bucureşti. Din cele 28 de probe, au sosit primele patru rezultate, toate patru fiind negative. Aşteptăm ca să sosească şi rezultatele pentru celelalte 24 de mostre pe care le-am trimis spre analiză”, a declarat Monica Nadiu, directorul Direcţiei Agricole Arad.

Imediat ce inspectorii fito-sanitari au intrat în posesia primelor rezultate, o parte din TIR-urile care așteptau încărcate cu flori în vămile arădene au fost lăsate să plece. Mult prea târziu, dacă ne gândim că florile, care trebuiau să ajungă la mai multe magazine de profil din țară, au stat în vamă încă de sâmbătă noaptea. 

Chiar și așa, un singur șofer care transport flori a rămas să aștepte în continuare un verdict din partea autorităților, pentru că în ceea ce îl privește, rezultatul analizelor la florile din TIR-ul pe care îl conducea, nu a ajuns încă.

Cu toate că analizele au exclus din calcul existența unei bacterii la florile olandezilor, comisarii Gărzii Financiare împreună cu inspectorii fito-sanitari continuă să controleze transporturile, zi și noapte în vămile arădene.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite