Moldovan, Răchită, Topa, Stăniș,Musta și Șuteu au fost condamnați de Tribunal Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistrații arădeni au dat sentința în dosarul în care cei șapte inculpați erau cercetați pentru mai multe infracțiuni, respectiv, inițiere și constituire de grup infracțional organizat, șantaj, lipsire de libertate sau complicitate la șantaj. Judecătorii au dat pedepse dintre cele mai mari pentru faptele denunțate de interlopul Ioan Fizidean.

După mai multe ședințe de judecată, în care atât părțile vătămate cât și martorii au fost audiate în dosarul întocmit de DIICOT Arad, judecătorii au dat astăzi sențința. După ce Fizidean, cel care a înaintat denunțul cu doar câteva luni înainte ca fapta să se prescrie, a fost condamnat încă din prima ședință de judecată la patru ani de pușcărie, iar părțile vătămate l-au indicat doar pe el ca fiind singurul vinovat, magistrații arădeni au hotărât ieri ca Ovidiu Răchită și Florin Moldovan, să primească fiecare câte nouă ani de detenție.

Totodată, au mai fost condamnați și Stăniş Iosif la trei ani de închisoare pentru şantaj, Şuteu Adrian  la trei ani de închisoare tot pentru şantaj. În același dosar au primit și Arba Gheorghe zis Topa un an de închisoare pentru complicitate la şantaj, Musta Ioan doi ani de închisoare pentru complicitate la şantaj şi Cotrean Viorel Cristian un an.

Puși la plată

De asemenea, inculpaţii Fizidean Ioan Vivi, Moldovan Florin şi Răchită Ovidiu au fost obligați de instanță să achite suma de  101.891 euro drept despăbugiri părților vătămate.
Fiind prima condamnare, fiecare dintre inculpați are dreptul de a declara recurs la Curtea de Apel Timișoara, în zece zile de la citirea sentinței.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite