Arad: Moda toamnă-iarnă goleşte buzunarele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Moda toamnă-iarnă goleşte buzunarele
Arad: Moda toamnă-iarnă goleşte buzunarele

O garderobă completă din colecţia sezonului rece depăşeşte cu mult salariul minim pe economie al arădenilor. În timp ce hainele şi încălţămintea de vară s-au redus cu până la 80 la sută, noua garderobă de toamnă-iarnă vine cu preţuri astronomice.

Magazinele din Arad au început să-şi atragă clienţii cu afişe mari de genul „Lichidare de stoc” sau  „Oferte promoţionale”. Toate acestea pentru că stocurile de vară trebuie lichidate cât mai repede. În acelaşi timp, colecţia de toamnă-iarnă a apărut pe rafturile magazinelor, la preţuri nu tocmai de criză.

Colecţia nouă îşi justifică preţul
Tinerii arădeni spun că nu se înghesuie să-şi înnoiască garderoba de toamnă-iarnă pentru că în primele săptămâni preţurile hainelor depăşesc limita buzunarului.
„Niciodată nu o să-mi cumpăr haine noi de toamnă la început de sezon, pentru că sunt foarte scumpe. O pereche de pantaloni de stofă groasă depăşeşte 120 de lei. Un hanorac nu-l găseşti mai ieftin de 300 de lei. Cu alte cuvinte, eu una nu câştig o lună întreagă cât ar trebui să dau pe o ţinută completă de toamnă. În perioada asta prefer să-mi mai cumpăr haine de vară, pentru că sunt reduceri până la 80 la sută”, a susţinut Clara Mihai din Arad.
Patronii magazinelor, însă, nu sunt de aceeaşi părere. În ciuda crizei, ei ţin de preţ, mai ales la marfa nouă. „Moda şi designul vestimentar, dedicate hainelor şi accesoriilor, sunt supuse influenţelor culturale şi sociale de-a lungul timpurilor. Moda, mereu nouă şi mereu veche în acelaşi timp, diferă în fucnţie de sezoane. E normal ca, la început de sezon, preţurile să fie puţin mai mari, dar asta nu înseamnă că nu facem şi reduceri. Colecţia de toamnă are şi ea promoţiile ei”, explică Nicolae Stan, manager la un magazin de îmbrăcăminte din Arad.

Preţul garderobei sare de 600 de lei
Preţul unei perechi de jeanşi din colecţia nouă ajunge la 180 de lei. O bluză din lână fină, nu foarte groasă, costă aproximativ 100 de lei. Pentru o pereche de botine de toamnă plătim minimum 200 de lei. Iar o jachetă, tot din colecţia nouă de toamnă, costă 300 de lei. Fără accesorii, garderoba ajunge la 780 de lei.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite