Arad: Miuţa lângă bloc în loc de televizor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arad: Miuţa lângă bloc în loc de televizor
Arad: Miuţa lângă bloc în loc de televizor

Adevărul de Seară Arad continuă campania prin care-i îndeamnă pe tineri să facă sport în afara orelor de la şcoală. Copiii care-şi doresc să facă sport au alternativă chiar în faţa blocului. Municipalitatea arădeană a amenajat spaţii destinate mişcării în fiecare cartier.

Mese de ping-pong, terenuri de baschet, tenis cu piciorul sau chioşcuri pentru şah sunt la îndemâna oricui. Copiii şi tinerii care vor să compenseze diminuarea orelor de sport pot căuta terenurile din faţa blocurilor. Municipalitatea a amenajat spaţii în care se poate face sport în aproape fiecare cartier al Aradului, iar răspunsurile au fost pozitive.
„Mă bucur că s-au aranjat locurile. Ies în fiecare zi cu prietenii la tenis de masă, facem campionate serioase între blocuri”, a povestit Robi Talabă, din cartierul Micălaca. Sportul de masă face astfel un pas înainte, mişcarea la acest nivel fiind privită ca una intermediară către performanţă. „Mie îmi place fotbalul, sper să ajung la UTA când cresc mai mare”, a atenţionat Cristian Ioviţă, care are doar  5 ani şi vine în parcul din Micălaca împreună cu bunicul lui.
„Cartierele de blocuri erau văduvite de zone în care se putea face sport. Copiii şi tinerii au alternativă, pot face mişcare în loc să stea la colţul blocului şi să-şi dezvolte alte obiceiuri nesănătoase”, a declarat Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad.  Municipalitatea afirmă că va răspunde solicitărilor pornite de la arădenii care-şi doresc amenajarea de noi spaţii unde să se poate face sport.
„Am primit şi o veste bună, s-a aprobat investiţia pentru construirea unui unui bazin de înot lângă podul care leagă Micalaca de zona Subcetate”, a anunţat Corina Drăghici. Primăria intenţionează să dezvolte acolo un complex sportiv cu mai multe facilităţi.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite