Mişcarea Arădeană doreşte înfiinţarea unei academii de lideri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adela Cristea -coordonator proiect
Adela Cristea -coordonator proiect

La Arad se va înfiinţa prima Academie de Lideri. Cel puţin aşa şi-au propus reprezentanţii Miscării Arădene, care doresc să combată degradarea calitativă a Aradului în multe domenii de activitate, de la management sau economie, la comunicare, finanțe sau administrație.

Totodată îşi propun a construi un viitor al orașului de care locuitorii să fie mândri.

„Proiectul, ce va debuta în primăvara anului 2011, vine ca un răspuns la apetitul pentru învățare și profesionalism a tinerilor din întreg mediul profesional sau academic arădean. Forma demersului nostru va cuprinde o serie de workshop-uri și training-uri gratuite, susținute de traineri profesioniști specializați și formatori atestați de Ministerul Educației. Aceste cursuri sunt concepute ca module de o zi cu un accent mare pus pe interactivitate și dobândirea de abilități, ce se vor derula de-a lungul unei perioade extinse de trei cicluri. Temele abordate (handout) includ managementul timpului, public speaking, tehnici de negociere, formarea echipelor, inteligența emoțională, bazele fiscalității, administrație publică europeană”, spune Adela Cristea, coordonator al proiectului „Academia Arădeană de Lideri“. 

Aceasta mai spune că la proiect se pot înscrie tineri, indiferent de convingerile lor politice sau religioase, care doresc o schimbare reală și de durată în mediul local și care dau dovadă de potențial în urma unui interviu.

La finalizarea modulelor, aceștia vor susține o lucrare de dizertație care va conține impactul pozitiv pe care doresc să-l aducă orașului, și vor primi o diplomă care să ateste abilitățile lor în fața unui viitor angajator.

„Academia Arădeană de Lideri reprezintă cel mai îndrăzneț proiect pe care Mișcarea l-a întreprins până acum, dar avem convingerea că putem da un răspuns superficialității și amatorismului actual prin dezvoltarea valorilor Aradului cu efecte pozitive palpabile și durabile”, mai spune Adela Cristea.


Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite