Minoritățile din România sărbătorite la muzeul din Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Importanța minorităților din România a fost astăzi cuvântul de ordine în ziua dedicată lor la Complexul Muzeal Arad.


În această după masă, Complexul Muzeal Arad în parteneriat cu Institutului pentru Studierea Problemelor Minorităţilor Naţionale din Cluj Napoca (ISPMN), a fost gazda evenimentului cultural dedicat minorităţilor naţionale din România, ocazie cu care au fost prezenți atât reprezentanți ai ISPMN din Cluj Napoca, cât și cadre didactice și elevi.

În cadrul evenimentul au fost prezentate cercetări legate de studierea minorităţilor, proiecte derulate de cele două instituţii implicate, cât și titlurile cărților lansate.

În deschidere dr. István Horvat, preşedintele ISPMN a prezentat activitatea Institutului pentru Studierea Problemelor Minorităţilor Naţionale din Cluj a declarat: „Institutul nostru are ca bază de activitate în primul rând cercetarea de tip documentar. Obiectivele Institutului sunt studierea şi cercetarea inter şi pluridisciplinară a păstrării, dezvoltării şi exprimării identităţii etnice, aspectelor sociologice, istorice, culturale, lingvistice, religioase sau de altă natură ale minorităţilor naţionale şi ale altor comunităţi etnice din România”.

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite