Minori, prinși în flagrant, în timp ce dădeau o spargere. Vezi cum și-au bătut joc de casa păgubiților!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Minorii și-au bătut joc de casele în construcție ale oamenilor
Minorii și-au bătut joc de casele în construcție ale oamenilor

Doi minori, care au furat diverse bunuri din cel puțin zece locuințe, au fost prinși în flagrant de jandarmi în timp ce dădeau o nouă spargere. Băieții au declarat oamenilor legii că au făcut totul doar pentru...amuzament.

În noaptea de 13/14 decembrie, în jurul orei 21.00, un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad i-a prins în flagrant pe cei doi minori, cu vârste de 15 și 16 ani, în timp ce spărgeau o locuinţă.

Acțiunea oamenilor legii a pornit după ce, în zonă, mai mulți localnici au reclamat faptul că locuințele lor au fost distruse și sparte peste noapte.
 „Având în vedere reclamaţiile primite cu privire la faptul că într-o zonă cu case nou construite din comuna Livada, mai multe imobile au fost sparte şi distruse de hoţi, jandarmii arădeni au desfăşurat acţiuni specifice pentru prinderea acestora. Ca urmare, au fost prinse în flagrant două persoane, C.A., de 15 ani, şi C.D., de 16 ani, din comuna Livada, în timp ce încercau să sustragă dintr-un imobil mai multe bunuri”, a declarat cpt. Emilia Fînață, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Arad.

Jandarmii au constatat cu stupoare că tinerii nu sunt la primele astfel de abateri.
“ În repetate rânduri, aceștia au pătruns prin efracţie în casele din zonă, sustrăgând diferite bunuri. S-au dedat însă şi la acte de distrugere a spaţiilor de locuit, prin murdărirea pereţilor, distrugerea obiectelor de uz casnic şi a instalaţiilor electrice. Modul lor de operare a fost mereu acelaşi: au acţionat de la lăsarea întunericului şi până la ora 22.00, când se întorceau în familie, fără ca părinţii să ştie ce au făcut“, a declarat Emilia Fînață, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad.

Click aici pentru foto:

Minorii și-au bătut joc de casele în construcție ale oamenilor

Furt și distrugere, pentru distracție

La controlul efectuat de jandarmi asupra celor doi minori au fost găsite lanterne, răngi şi două cuţite, pe care, conform declaraţiilor, aceştia intenţionau să le folosească în situaţia în care ar fi fost prinşi. Celor două persoane le-au fost luate declaraţii în prezenţa părinţilor. Întrebați despre motivul pentru care au distrus imobilele, minorii au declarat că au vrut doar să se distreze. „Până în prezent, au fost identificaţi mai mult de zece proprietari, din aceeaşi zonă, care au reclamat faptul că le-au fost sparte şi distruse imobilele în acelaşi mod“, a mai precizat Emilia Fînață.

Jandarmii le-au întocmit celor doi minori actele premergătoare necesare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi distrugere. Cercetările continuă, iar documentele urmează să fie înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite