Arad: Minora care spune că e însărcinată cu bătrânul de 86 de ani face consiliere psihologică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihaela Cruceanu, minora în vârstă de 11 ani, din Nădlac care îl acuză pe vecinul familiei sale că a lăsat-o însărcinată, vrea să renunţe la copil.

Acest lucru va fi însă posibil prin hotărârea luată de medici. Ei sunt singurii în măsură să stabilească dacă o eventuală întrerupere de sarcină nu va pune în pericol viaţa tinerei mame.

De asemenea, având în vedere că Mihaela are doar 11 ani, părinţii acesteia vor trebui să-şi dea şi ei acordul pentru avort. În prezent Mihaela Cruceanu se află internată la unul din centrele Direcţiei Generale ale Asistenţei Sociale şi Protecţia Copilului din Arad, unde beneficiază de consiliere psihologică.

„Tânăra a fost internată într-unul din centrele noastre pentru că este minoră şi are nevoie de consiliere psihologică. Părinţii o vizi¬tează, zilnic şi sunt alături de ea. Dacă vor decide că doresc întreruperea sarcinii, părinţii trebuie să ceară în scris formarea unei comisii medicale care să se pronunţe cu privire la riscurile care pot să apară în acest caz”, a declarat Angelica Stana, purtător de cuvânt în cadrul DGASPC Arad.

Sarcina minorei decurge normal

La rândul lor, medicii de la Spitalul Matern din Arad au consultat-o pe fată şi au ajuns la concluzia că sarcina se apropie de 16 săptămâni, decurge bine şi este o sarcină normală. Pe de altă parte, părinţii minorei sunt şi astăzi în stare de şoc şi nu au reuşit să ia o decizie în ceea ce priveşte întreruperea sarcinei fiicei lor.

***
Mihaela Cruceanu în vârstă de 11 ani din Nădlac susţine că vecinul ei de 86 de ani a lăsat-o însărcinată. Polițiștii au demarat o anchetă în cazul bătrânlui din Nădlac, județul Arad, suspect că ar fi violat minora de numai 11 ani, din aceeași localitate.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite