Ministrul agriculturii Valeriu Tabără le-a spus fermierilor arădeni să scrie proiecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul agriculturii Valeriu Tabără a avut la Ineu o întâlnire cu fermierii arădeni. Acesta a explicat că perioada următoare este una extrem de importantă din perspectiva faptului că este una de reaşezare a politicilor şi practicilor agricole.

El spune că ţara noastră nu trebuie să piardă nimic.

„Ne aşteaptă o perioadă în care pur şi simplu România nu are voie să piardă trenul. Dacă ratăm acest tren, pierdem totul pentru mult timp de acum înainte”, spune ministrul.

Acesta le-a recomandat fermierilor, din această perspectivă, să acorde o atenţie deosebită înfiinţării de culturi energetice şi dezvoltării de unităţi capabile de prelucrarea biomasei în energie.

„Doar dacă utilizăm toate terenurile necultivate din ţară în această direcţie am avea o producţie record de energie”, mai spune ministrul.

Tot el îi îndeamnă pe fermieri să scrie proiecte.

„ Avem la dispoziţie în perioada următoare nouă miliarde de euro de accesat”, spune Valeriu Tabără. 

De asemenea, ministrul agriculturii le-a mai spus fermierilor să insiste pe asocieri şi pe diversificarea producţiei în fermele pe care le deţin. 

„E important ca într-o fermă să se deruleze mai multe activităţi. Dacă ai câteva hectare de cereale, ar trebui să ai şi nişte vaci, sau câteva sute de găini. Dacă într-un an nu merge una, merge cealaltă şi uite aşa fermierul are numai de câştigat”,  mai spune acesta.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite