Ministrul Valeriu Tabără va fi prezent la deschiderea târgului Agromalim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valeriu Tabără, ministrul Agriculturii va fi prezent joi, la ora 11, la deschiderea celei de-a XXII-a ediţii a Târgului Agromalim ce va avea loc la Expo Arad Internaţional.  Astfel, după 22 de ani de experienţă şi tradiţie în organizarea evenimentelor agricole, Expo Arad Internaţional propune şi de această dată o ediţie specială pentru unul dintre cele mai însemnate evenimente în domeniul agriculturii din România.

Târgul internaţional de agricultură, industrie alimentară şi ambalaje, Agromalim, se va desfăşura în perioada 8 – 11 septembrie în cadrul complexului Expo Arad Internaţional ocupând întreaga suprafaţă interioară, adică 3.100 mp şi exterioară, 25.000 mp. 

40% din expozanţi se află la prima participare

Organizatorii spun că prin prezenţa celor 250 de expozanţi din România, Ungaria, Germania, Italia, Cehia, Danemarca şi Spania, evenimentul se adresează atât fermierilor care deţin exploataţii mari, cât şi micilor fermieri şi agenţilor economici din industria alimentară. Agromalim reprezintă, de asemenea, o bună oportunitate pentru stabilirea de noi contacte, informare asupra ultimelor noutăţi în domeniu, promovare, lansare de noi produse şi servicii, testarea pieţei, analiza concurenţei, etc.

„Un lucru îmbucurător este că aproximativ 40% din firmele expozante sunt la prima participare la târgul Agromalim, acestea venind cu oferte de produse şi servicii noi”, spune Cimi Enache,  manager de proiect.

Expoziţia Naţională de Animale

Zilele de 10 şi 11 septembrie, organizate cu sprijinul asociaţiilor de crescători de animale - ASVAC Arad, Păstorul Crişana, Mioriţa Chişineu Criş, AGCTR Arad - al ANARZ Bucureşti şi OARZ Arad vor fi dedicate crescătorilor de animale.

În cadrul celei de a VII-a ediţii a Expoziţiei Naţionale de Animale, care se va desfăşura pe toată perioada târgului, vor fi expuse taurine, ovine şi caprine ale membrilor asociaţiilor de crescători, vor avea loc întâlniri ale acestora, vor fi bonitate (sâmbătă) şi premiate (duminică) cele mai frumoase exemplare expuse, va fi decernat titlul de Miss Arad celui mai valoros exemplar de Bălţată românească şi se va alege Campioana la rasa Holstein Friză.

Tot în cadrul expoziţiei de animale vor mai fi expuse cabaline şi animale de hobby.

Salonul produselor tradiţionale şi ecologice

Agromalim organizează şi anul acesta mult aşteptatul Salon al produselor tradiţionale ecologice, care s-a bucurat de un real succes la ediţiile anterioare, delicatesele româneşti fiind la mare căutare atât de vizitatorii autohtoni cât şi de cei străini.

 
De asemenea, pe întreaga perioadă a târgului vor avea loc întâlniri de afaceri, prezentări şi conferinţe tematice.

  Totodată, pe lângă oferta bogată de produse şi servicii vizitatorii vor avea parte de multe surprize, premii şi momente speciale.

Cu sprijinul revistei Ferma va fi organizată o tombolă cu premii oferite de firmele expozante. Tot pentru vizitatori se asigură transport gratuit în oraş, accesul acestora la târg realizându-se fie contra cost pe baza biletului de intrare, fie gratuit pe baza invitaţiilor primite de la organizatori sau expozanţi. Biletul de intrare este de 2 lei.

Programul de vizitare este joi,   între orele 11 – 18, vineri şi sâmbătă, între    10 – 18, iar duminică     09 – 16.



Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite