Arad: Pasarelă pietonală peste Mureş cu bani de la Ministerul Turismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale au primit 3,36 milioane de lei de la Ministerul Turismului pentru construcţia unei pasarele pietonale peste Mureş şi pentru a căuta apă termală pe ştrandul Neptun.

Cele două obiective sunt în atenţia edililor de mai mulţi ani. Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a declarat astăzi că banii alocaţi de la Ministerul condus de  Elena Udrea vor fi folosiţi pentru pasarela pietonală şi foraje pentru apă termală.

”Pasarela pietonală care să facă legătura între oraş şi baza de agrement Ştrandul Neptun va fi licitată în maximum o lună şi jumătate, existând deja studiu de fezabilitate, iar acum şi banii necesari”,a explicat primarul Aradului.

Acesta a mai explicat că la licitaţie se vor acorda puncte serioase pentru partea arhitecturală,acesta fiind un aspect extrem de important pentru autorităţi.

Amplasamentul agreat de edili este cel al actualului pod de pontoane din spatele Palatului Administrativ.

Cât priveşte forajele puţurilor de captare a apei  termale, autorităţile doresc ca acestea să fie contribuţia necesară pentru accesarea de fonduri europene în vederea realizării proiectului de extindere a ştrandului.

“Existenţa acestui puţ de apă termală este esenţială în vederea accesării de fonduri europene pentru proiectul de extindere a Ştrandului Neptun care cuprinde construirea de noi bazine şi eventual extinderea către Cetatea Aradului”
, a adăugat primarul Gheorghe Falcă.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite