Militarii în rezervă din Arad se pregătesc de proteste împotriva Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceștia spun că au fost înșelați de Guvern, care una a promis și alta a făcut. Mai exact a tăiat în carne vie și a înjumătățit chiar și pensiile sub 3.000 de lei. Fostul colonel Ioan Carţiş, acum în rezervă a muncit în poliție 32 de ani.

Cu tot cu sporuri, a fost la datorie 47 de ani. Nu a avut sărbători și a făcut sacrificii ca să aibe o pensie decentă. Din 2.100 de lei cât a primit până acum, i s-au tăiat 240 de lei. “Nici pe vremea fanarioților nu făceau așa cu noi.

Au distrus totul, economie, nu mai avem nimic, nici străinii nu ne bagă în seamă, suntem izolați”, a declarat colonel în rezervă, Ioan Carţiş.
Peste 500 de militari arădeni în rezervă sau disponibilizați s-au întâlnit de dimineață pentru a hotărî viitoarele forme de protest. “Armata e onoarea unei țări și am ajuns acum să ne îmbrăcăm de la second hand, uitați-vă aici dacă vedeți vreun militar bine îmbrăcat”, a spus un militar pensionar.

Sindicatul militarilor disponibilizați a contactat deja avocații și va începe procesele cu Guvernul Boc. “În martie începe procesul pe fond pentru anularea HG și procesul poate dura un an.

Ne gândim și la alte forme de protest până atunci, vom ieși în stradă și vom face procese individuale”, a declarat Vasile Arion vicepreședinte Sindicat Militari Disponibilizați Arad. Sindicatul militarilor în rezervă din Arad se va alătura tuturor formelor de protest din țară.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite