Militarii arădeni au trimis un ultimatum extrem de dur Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Militarii în rezervă din oraşul arădean Ineu au trimis un ultimatum extrem de dur Guvernului României. Somaţia a fost înaintată,  astăzi, Prefecturii Arad, iar pensionarii ameninţă cu un miting de amploare pe data de 1 martie. 

Generali şi colonei în rezervă sunt astăzi la limita subzistenţei.  Tăierea pensiilor i-a transformat în restanţieri la bănci.
 
 „Luna asta am primit cu 2100 de lei mai puţin aşa că a trebuit să împrumut bani pentru plata ratelor. Asta ca să nu rămân restanţier şi să fiu trecut pe lista celor rău platnici”, a declarat general de brigadă în rezervă Vasile Băieţan. “Prin amputările salariale din luna ianuarie, noi şi familiile noastre, am fost puşi în situaţii din care cu greu mai ieşim.

Eu pot să vă spun că la această oră nu am reuşit să plătesc banca. Probabil că dacă şi în luna februarie această situaţie va persista, sigur voi fi executat silit” a declarat colonel în rezervă, Mircea Dogaru, preşedintele sindicatului cadrelor militare disponibilizate  din Ineu.

În acest ultimatum, Guvernul este somat să plătească pensiile întregi militarilor disponibilizaţi, să respecte Convenţia pentru  drepturile omului şi legislaţia europeană. În somaţie se precizează  că pensia medie a unui militar este de 1400 de lei şi că aceştia nu  sunt nicidecum nişte asistaţi ai statului, aşa cum vrea puterea să îi transforme. Pensionarii disponibilizaţi îi somează pe guvernanţi să  oprească genocidul împotriva poporului român.vUltimatumul a fost transmis prefectului de Arad. 

“Am primit această petiţie de la militari şi o voi trimite mai departe, pe cale oficială spre Guvern”, a declarat Călin Bibarţ prefect Arad. Pensionarii ameninţă cu un miting de amploare pe data de 1 martie.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite