Mii de studenţi au participat ieri la deschiderea noului an universitar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii au început cu dreptul un nou an universitar
Studenţii au început cu dreptul un nou an universitar

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a deschis ieri manifestările dedicate noului an universitar arădean în prezenţa a mii de studenţi, oficialităţi şi profesori universitari.

În prezenţa a mii de studenţi, oficialităţi şi profesori universitari, manifestările de ieri au punctat şi inagurarea Centrului de chirurgie laparoscopică „Sfântu Gheorghe”.

Centrul de chirurgie laparascopică „Sf. Gheorghe” este o premieră pentru învăţământul universitar şi are ca activitate chirurgia laparoscopică, concentrând într-un spaţiu mic înaltă tehnologie medicală.

Deschiderea noului an universitar

Centrul are în total şase paturi, trei saloane de chirurgie şi două blocuri operatorii dotate cu aparatură de ultimă generaţie necesară intervenţiilor mari şi mici, unde vor activa cadre medicale universitare a Universităţii din domeniile chirurgie, hematologie şi interne. În perspectivă, vor executa intervenţii chirurgicale de înalt grad de dificultate profesori de renume din alte unităţi de învăţământ universitar din ţară şi străinătate.

Deschiderea noului an universitar

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, prin Facultatea de Medicină Generală, Farmacie şi Medicină Dentară, a semnat în urmă cu doi ani de zile un protocol de colaborare pe termen lung cu S.C. Terapeutica S.A. Spitalul Sfântu Gheorghe, pentru dezvoltare, cercetare şi creşterea calităţii actului medical în judeţul Arad, adresându-se în special populaţiei Aradului.

 „În urmă cu un an s-a inaugurat Centrul de Cercetarea bolii Alzheimer de la Socodor, care a devenit un centru de referinţă în ţară. Proiectul pe care îl inaugurăm astăzi se adresează cetăţenilor oraşului Arad şi venim în întâmpinarea necesităţilor lor cu profesorii Facultăţii de Medicină Generală, Farmacie şi Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, astfel încât, să creştem gradul de accesibilitate şi tratament în acest locaş medical”, a declarat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”.

Inaugurare salon

Laboratorul de video-endoscopie rinosinuzala si faringo-laringiana

Un alt obiectiv inaugurat a fost Laboratorul de video-endoscopie rinosinuzală şi faringo-laringiană, din cadrul Clinicii ORL din cadrul Spitalului Clinic Municipal Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite